top of page

ANO ROZEŠLI JSME SE



Život nedělá chyby a v čase, kdy odpadne jablko od stromu ví, že tento okamžik odpojení je ten dokonalý. Avšak kolemjdoucí může vidět, že jablko není shnilé, ani červené na tolik, aby již leželo na zemi. Co on ví? Vidí to, jen ze své malinkaté lidské omezené perspektivy. Je na zemi a má tady být. A hotovo. K čemu další hodnocení.


A takto je to i s tímto vztahem. Prostě a jednoduše se šroubeček, který držel nožičky nůžek pohromadě, někde zakutálel a dva dílky odpadly každý na svou stranu. Kdo je viník? Kdo za to může? „Najděte ho, toho zlého“ - říká mysl. Ať hledá, ať řeší a analyzuje. Je to krásná příležitost jak ji vyčerpat. Stejně se jen honí sama za sebou. A nebo se na to prostě vykašlete. Stejně vidíte oba z nás, jen přes své filtry přesvědčení. Nikam se nemůžete dobrat. Viník a nebo ten lepší prostě neexistuje.


To jen život žije sám sebe prostřednictvím našich těl. Jen každý z nás sám za sebe může odhalit, co mu druhý zrcadlil k jeho pochopení a případně ke všem nadcházejícím krokům. Nikdo druhý to nemůže uvidět a už vůbec ne pochopit. Je to marné.


Nezbývá než důvěřovat, nezbývá než věřit, že život je tou nejčistší láskou bez podmínek a že každý jeho akt je veden posvátnou silou Universa. Tohle naprosto postačí. A i když může mysl sepnout svou aktivitu a emoce se postavit do úrovní boje, i to je součást života a lidství. Ať si tělo člověkuje, jak právě potřebuje. Je to jen jedna z nekonečna vlnek na hladině oceánu. Život nekončí, žije sám sebe dál. A je jen na nás, nakolik se k němu otočíme čelem.


Na kolik se k Sobě otočíme čelem.


Protože každá zkušenost je zaktivována právě s touto motivací. Vrátit nás k pravdě a ke svobodě, pomoci nám povolit a spadnout do těla, do pravdy, k sobě a žít bez potřeby souhlasu sám sebe.


A je jedno jakým způsobem a prostřednictvím čeho a koho se tak stane.

Vše je tady z lásky k nám. Na nás je, zda jsme dost silní, abychom to uviděli.


Kéž Jsme.


S láskou a milujícím objetím,


Samaya


P.S. Prosím není třeba komentářů a ani otázek, jen sdílím, abych nemusela odpovídat na dotazy individuálně. Takže „NEDĚJE SE VŮBEC NIC. JE TO JEN POHYB VE VĚDOMÍ, JE TO NIC, NIC, NIC“. „POUZE ZMĚNA, BEZ KTERÉ BY ŽIVOT NEMOHL BÝT ŽIVOTEM. VŠE JE V POŘÁDKU“.


104 zobrazení
bottom of page