top of page

CO JE MEDITACE



V tématu meditací lze nalézt zřejmé nejasnosti. Mnozí ji vnímají jako činnost, která přísluší jen některým, snad těm duchovním, či bláznivým. Jiní mají pocit, že zastavení se, zklidnění a nicnedělání je mrhání časem a zbytečnost. Tato "aktivita" si však nese ten největší dar, jaký si jen dovedete představit. Po celý život jste vedeni k neustálému usilování, snažení se a boji o lásku, přežití a klid. V podstatě vše, co lidstvo dělá je honění se za klidem. Ale jakmile se zastavíte, nedaří se vám být klidní a mysl těká a stále vás pobízí k další činnosti, i kdyby tou činností bylo jen přemýšlení. Klid a ticho jsou největší drahokamy, které nám byly společností odebírány. Proč? Snad abychom nenašli sami sebe? Abychom se obětovali povinnostem a druhým a nebyli šťastni? A léta utíkají, usilujeme o přízeň druhých a o jejich lásku a ona stále nepřichází. Proč? Protože lásku nelze nalézt vně vás samých. Láska vyvěrá z vašeho srdce, z prvotního vztahu, který máte sami se sebou. A pokud vás svět od sebe odvádí, dáváte se mu a vzdalujete lásce a skutečnému štěstí. Mysl vás může přesvědčit, že to takto není, ale dříve nebo později uvěříte. Zkušenosti vás povedou, dokud to, co nefunguje, nevzdáte :-). Vše má svůj vývoj a vše je vždy správně. Nicméně se však více a více lidí otevírá vyšší moudrosti a hledají odpovědi na otázky, hledají způsob, jak být skutečně šťastni. ​


Proč meditace?

Meditace je jednou z krásných a nejpřímějších cest. Dva roky jsem vedla meditace více mluvené a spojené hodně s vizualizací. Čas se však mění a mnohé pokročilo a nyní vám nabízí meditace spojené s hlubokou relaxací, která vás povede ke schopnosti být se sebou, ke schopnosti "vypnout" mysl, zastavit se a nedělat nic - dovolit si to s důvěrou, že mohu. Slovo naučit se to, je zde velmi trefné, protože tělo i mysl zpočátku mají tendenci se bránit a přesvědčit vás o tom, že je to zbytečnost a že to není pro vás. Nenechejte mysl, aby vám lhala, nenaslouchejte jí dejte šanci nové zkušenosti, protože vše co je nové, je vždy vyšší a je cestou k větší spokojenosti, zdraví a radosti v životě. Meditace budou tedy méně vizualizační a slov bude také výrazně méně.


Je to nuda.

Z počátku ano. Mysl vás bude přesvědčovat, že to je o ničem, že tu není žádná akce, není to zábavné a nic to nepřináší. Je to její snaha vás vrátit zpět do světa usilování a honění se, byla k tomu příliš dlouho trénovaná. Dali jste ji mnoho času a energie a ona se chopila žezla a koruny. Bude vás stále držet ve vzpomínkách minulosti a v očekávání toho, že štěstí přijde v budoucnosti, když udělám to a tamto, budu mít peníze a nebo partnera. Věřte, že nic vás neudělá trvale šťastným, pokud se nenaučíte být šťastní se svou vlastní přítomností, bez závislosti na druhých a vnějším světě.


Neumím meditovat

A z tohoto důvodu jsem zde pro vás, abych vás provedla cestou počátečního neklidu ke skutečnému ztišení se, zklidnění a míru. Do místa svého srdce, které vás osvobodí od strachu, napětí, zlosti, nespokojenosti, nespavosti a nemocí. Do místa, ve kterém sídlí láska a kterému tímto předáte zpět žezlo a korunu, jež mu právem náleží. Vaše vztahy se začnou měnit, do života vám vstoupí noví lidé, lepší práce, větší hojnost a lehkost života bude jasnější a jasnější.


Co je k tomu potřeba?

Nemusíte znát vůbec nic, postačí vaše ochota ke změně a rozhodnutí pro štěstí a radost. To úplně stačí. nepotřebujete mít schopnost vizualizace ani soustředění, není potřeba sedět v lotosovém sedu, nepotřebujete nic než SEBE.


Těším se na propojení s Vámi v zastavení se a návratu domů - do srdce.


S láskou a objetím,


Samaya


Poslechněte si Meditace Zdarma na YouTube kanále Samaya Kefalí a nebo se přidejte k nám k Meditacím online. Pokud jste zblízka, pak se můžete připojit k meditacím v Chi Centru ve Vsetíně při pravidelných setkáních.

92 zobrazení
bottom of page