top of page

Uvnitřňování - jak na to - dotaz



DOTAZ:


Ahoj Samayko, moc tě zdravím.

Dostala se ke mě nahrávka i meditace na youtube. Velmi se mnou zarezonovaly. Zkoušela jsem meditaci na návrat z mysli do srdce, kde jsem se měli nacítit na svoje bytí. Já si nejsem jistá, jestli to dělám správně, protože když o nic neusiluji, tak mám pocit, že se nic neděje..poté teda zkusím trochu úsilí, ale to se zase začne moje tělo napínat....také v tom bytí necítím lásku....Tak vlastně ani nevím, zda to svoje bytí cítím a jestli to dělám správně. Vidím, že lidí, kteří jsou nyní vyčerpaní a depresivní stále přibývá. Proč se tak děje? Je to tím, že se neuvnitřňujeme? Děkuji za případnou odpověď...


ODPOVĚĎ:

Požehnaný den milovaná...

děkuji velmi za dotaz. Pokusím se být co nejstručnější, i když vysvětleno v rozhovoru by to bylo o kus jednodušší.


Takže:


...když o nic neusiluji, mám pocit, že se nic neděje...To co by chtělo, aby se něco dělo, je mysl...dění se, snaha o dění se, aktivita, to je dynamický projev Vědomí. Ale samotné Vědomí prostě jenom JE. Bez úsilí, bez snahy o cokoliv. Prostě jenom JE.

Tedy to nedění se, se může jevit mysli jakože tam nic není, je to nijaké, nudné...ale slovo NUDA by se dalo přeložit jako NE MYSL.


...také v tom Bytí necítím lásku...Zde rovněž máme očekávání, představu o tom, jak láska, skutečná láska chutná, jenže většina zkušeností vychází z polarit, tedy láska versus nenávist. Příjemné versus nepříjemné. A v určité úrovni v tomto stavu Bytí zkoušíme najít "příjemný" pocit. Vzdejte se toho....prostě jen relaxujte, uvolněte se a buďte, jen tak obyčejně se v tomto zastavení učte nic nechtít, nic neočekávat, nic nevyhlížet o nic se nesnažit.


...lidé jsou vyčerpaní, depresivní, proč?....Ach jak prostá odpověď. Musí se vyčerpat, protože v tomto období se rodí potenciál toho, že to vzdají. Vzdají marné úsilí hledat štěstí, klid a lásku venku. Vyčerpávají se, protože uvěřili, že jsou oddělenou entitou, která je opuštěná a musí bojovat o přežití a o pocit bezpečí. V tom všem přehlížejí, že to co hledají mají neustále u sebe. Když jsem tohle slyšela prvně, bylo to tak abstraktní a neuchopitelné, že to znělo, jako nenaleznutelné něco.

Ale právě tato cesta do nitra to touží odhalit, pokud se jí s důvěrou odevzdáme. TO, dělá vše proto, abychom To opět našli, přesněji řečeno, abychom zastavili, spočinuli v sobě a přestali hledat Tam, někde, v někom, mimo sebe.


Důvěřujte, uvolněte se a samo Vás to povede...vždyť Vás to vlastně stále vede a nikdy to nebylo jinak.

S láskou, objetím a požehnáním,


Samaya


www.vnitrnilaska.cz

166 zobrazení
bottom of page