top of page

EXISTUJE INDIVIDUÁLNÍ DUŠE?




Milovaná Samaya...na internete, na youtube nachádzam videá, ktoré hovoria o tom, že individuálna duše nie je....ak som to dobre pochopila, tvrdia to tí, ktorí požili nejaké psychadeliká, alebo dlhším, či opakovaným pobytom v tme....Aký je, prosím tvoj postreh, postoj, pocit?..Od teba som dostala niekoľko krásných a dôveryhodných odpovedí, tak aj teraz sa obraciam práve na teba....! Roky som žila v tom, že máme každý svoju individuálnu dušu....Ako k tomu, prosím, pristupovať...vďaka


******* S láskou sdílím...třeba někomu bude ku pomoci *******


Nádherný den milovaná,

a ano potvrzuji, že individuální duše skutečně není.


Přesvědčení o oddělenosti vychází z mysli, neb ona věří v oddělenost a je to samozřejmě také její práce v této hře. Vytváří dojem oddělenosti a děje se tak z lásky ke zkušenosti a je v pořádku a milující součástí zažívání.

Nebýt mysli, nemohlo by Vědomí ochutnat samo sebe - hrát si.


Takže jediné co Je skutečné je pole Vědomí - Jedno jediné TO a vše projevené se objevuje v něm a jeví se jako samostatná entita - osoba, nebo duše, objekty atd.


Vědomí - Božství, Láska, Světlo, Klid, Vyšší Já...ať to nazveme jakkoliv, v této hře zapomíná na svou Jedinnost, Celistvost a uvěří, že je oddělenou samostatnou osobou, která žije ve svých představám a věří jim - zdánlivě ztracena ve světě projevů. Avšak Láska je tím, co ji dovedlo do této hry - stvořilo v této své vlastní hře. A zároveň samo zapomnělo na to kým je. A zapomnělo, že zapomnělo.


Touží však vrátit samo sebe k Sobě.

A tak zde vytváří utrpení - což ani jinak nelze, neb v duálním světě musí být všechny protiklady.

A tato utrpení jsou "milujícími nárazy" probouzení se ze sna zapomnění, oddělenosti a vnímání sebe jako samostatnou entitu - osobu, oddělenou duši, toho, kdo musí urputně usilovat o přežití.

A v těchto jakýchsi "nárazech" - bolesti dochází k pochopení - jakoby se pozvolna rozpraskávala skořápka iluze.

Oddělenost krok po kroku začíná vnímat svět více propojeně, uvědomuje si odrazy v něm, vědomí já jsem ty a ty jsi já atd.

Až pochopí, zkušenostně pochopí, že jediné co je, je Já, jež je "na pozadí" všech jevů, je jevy samotnými, je Jedno bez dvou, nesmrtelné a vždy přítomné. Není tělem, ale tělo se objevuje v něm, je z něj.


To je takový velmi zjednodušený obraz, pro lepší pochopení.


Není třeba zacházet více do detailů, které jsou dosti za hranicemi chápání mysli, ale takto to věřím, k vyjasnění otázky postačí.


S nesmírnou láskou a díky,


Samaya


33 zobrazení
bottom of page